Manastirea Cernica – o oaza de liniste

manastirea-cernica

Manastirea Cernica este un asezamant monahal inclus in lista monumentelor istorice ale Romaniei situat in judetul Ilfov.

Ctitorie a vornicului Cernica Stirbei si a sotiei sale, doamna Chiajna, manastirea este atestata documentar inca din anul 1608, printr-un hrisov domnesc al lui Radu Voda Serban.
Aflandu-se la 12 kilometri de tumultul fara sfarsit al Bucurestiului, este locul potrivit pentru o plimbare de duminica, dar mai ales pentru regasirea linistii si echilibrului, fiind o oaza in care se simte ca si cum s-ar putea pipai vesnicia. Manastirea este zidita pe un ostrov in mijlocul lacului Colentina, inconjurata de paduri seculare si prezinta in orice anotimp – dar mai ales iarna, cand marea de zapada accentueaza profund sentimental de infinitate al linistii – aceeasi atractie pentru cei ce apreciaza frumosul, dar mai ales pentru crestinii care vin din toate partile tarii. Biserica atrage prin arhitectura minutioasa si decoratia exterioara bogata.

  • manastirea cernica
  • Manastirea Cernica
  • Manastirea Cernica
  • Manastirea Cernica
  • Manastirea Cernica

De-a lungul istoriei, Manastirea Cernica si-a asumat un rol deosebit de important in conservarea artei iconografice si a istografiei nationale, Nicolae Iorga descoperind aici un numar semnificativ de manuscrise cu o valoare culturala inestimabila. Muzeul si biblioteca manastirii sunt dovezi vii in ceea ce priveste insemnatatea artistica.
Aici poti descoperi nu doar un lacas de cult, ci o adevarata oaza in care fiecare se poate regasi, punandu-ni-se la dispozitie tot ce avem nevoie pentru a insufleti raspunsurile intrebarilor care ne compun sau descompun existenta.